I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen: Kriminel dreng skal smides ud af Vollsmose

Socialdemokratiet vil have Inger Støjberg til at stramme reglerne for, hvornår boligselskaber kan smide såkaldte utryghedsskabende familier ud af deres bolig.

Foto: Linda Kastrup, Scanpix

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen vil have skærpet loven efter sagen fra Vollsmose, hvor et boligselskab ikke måtte smide en familie med en kriminel søn ud af sin lejlighed.

Det er helt urimeligt, at man fortsat kan blive boende, selvom man har udsat naboer og politi for fare.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen

- Det er helt urimeligt, at man fortsat kan blive boende, selvom man har udsat naboer og politi for fare, mener Trine Bramsen.

Boligretten i Odense afgjorde i september, at Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) ikke må smide familien ud af deres lejlighed i Birkeparken i Vollsmose, fordi sønnen er dømt for at angribe politiet med brandbomber sidste sommer. Det får nu Trine Bramsen op af stolen, for ifølge hende skal familierne mærke, at der er en klar konsekvens af deres handlinger.

Læs også Dom for kast med molotovcocktail: Familie bliver i Vollsmose

Derfor har hun nu stillet følgende §20 spørgsmål til Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V):

- Vil ministeren overveje en skærpelse af lovgivnings mulighed for at sætte utryghedsskabende familier ud af deres bolig som følge af sagen fra Vollsmose, hvor det ikke var muligt at sætte en familie ud af boligen på trods af angreb på politiets patruljevogne i det lokale boligområde og kast af både brandbomber og andre genstande mod politiet.

Hvad skal familien så, skal de sættes på gaden?

- Det er jo så familien, der har et problem med at finde et nyt sted at bo, om det er et andet sted eller i en anden by. Så kan man håbe familien er tænksomme en ekstra gang. Min medfølelse ligger hos de andre beboere og de offentligt ansatte, siger Trine Bramsen.

Vi følger op på sagen i løbet af torsdagen på TV 2/Fyns kanal og i vores udsendelse kl. 19.30 i aften.