I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen om bander: Borgerne føler sig utrygge

Trine Bramsen indkalder justitsminister Søren Pind til samråd om bande-grupperinger. Vi kan ikke bare kan sidde og se på, siger hun til TV 2/FYN.

Trine Bramsen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Den fynske politiker, Trine Bramsen, medlem af Folketingets retsudvalg og retsordfører for Socialdemokratiet, indkalder justitsminister Søren Pind i samråd.

Hun vil have ministeren til at redegøre for, hvor omfattende bandekonflikten er, og hvilke redskaber han vil give politiet. Det fortæller Trine Bramsen til TV 2/FYN.

Trine Bramsen venter, at samrådet vil ske om et par uger. Hendes reaktion sker blandt andet på baggrund af et besøg hos Fyns Politi, men ikke mindst på baggrund af mails hun har modtaget.

- Det er ganske almindelige fynboer, som oplever bandernes pres. Jeg får mails fra borgere, der oplever at være generet af bandernes klubhuse og oplever utryghed af de grupperinger, der er Fyn, siger Trine Bramsen.

- I de seneste uger har det stået klart - ikke mindst på Fyn - at banderne skaber utryghed. Vi har set voldsomme episoder på Fyn, og det er flere gange om ugen, at der er problemer, siger retsordføreren.

Læs også "Jørgen" blev truet og jagtet: - De ville slagte mig

Hun nævner blandt andet TV 2/FYNs artikel om motorcyklisten "Jørgen", der blev forfulgt af en sort bil. Han følte sig voldsomt truet og til sidst stak af ved at dreje hårdt på gashåndtaget på sin motorcykel.

Trine Bramsen fulgte Fyns Politi en hel dag i sidste uge. Her sad hun med i en patruljevogn og fik syn for sagen. Hun vil dog ikke komme ind på, hvilke oplevelser hun havde den pågældende, men siger, at politiet er udfordret og har meget at gøre. Derfor er det et politiske ansvar at sikre ressourcer.

- Det afgørende er, at vi ikke ugentlig oplever skudepisoder, og at borgerne føler sig utrygge. Det er en kombination vi ikke bare kan sidde og se på.