I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen på kollisionskurs med IT-folket

Folketingspolitikeren Trine Bramsen (S) er partiets IT-ordfører, men hun har med en enkelt klumme formået at få IT-folkene imod sig, fordi hun lufter en fordom om IT-nørden som uattraktiv og uforståelig.

Folketingspolitikeren Trine Bramsen (S) er partiets IT-ordfører, men hun har med en enkelt klumme formået at få IT-folkene imod sig, fordi hun lufter en fordom om IT-nørden som uattraktiv og uforståelig.

Klicheen omkring en it-nørd er velkendt. Iklædt en udvasket t-shirt med en fjollet tekst eller et kommercielt logo sidder han omgivet af tomme colaflasker, pizzabakker.

Belysningen er dunkel, kontorstolen er magelig og fødderne er pakket ind i et par hvide tennissokker.Foran er der ikke bare en computer. Men en hel skov af fladskærme og summende computerkabinetter.

Får man it-nørden til bords ved familiefesten går der ofte blot få minutter før mængden af uforståelige forkortelser er så stor, at samtalen bliver uinteressant for tilhørerne....

Sådan begynder Trine Bramsens indlæg i IT-magasinet version2, og det er faldet rigtig mange mennesker, der beskæftiger sig professionelt med IT, for brystet.

De kan nemlig ikke genkende det billede af IT-nørden som Socialdemokraternes IT-ordfører tegner.

Læs indlægget og de mange kommentarer til Trine Bramsen her

Verbale tæv til Trine

De verbale tæv til den fynske folketingspolitiker begrænser sig ikke til selve blogindlægget på version2.

Også på Facebook får den Trine Bramsen drøje hug. Blandt andre fra partikollegaen Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun giver denne besked efter at have læst Trine Bramsens indlæg:

Elitært crap, Trine Bramsen! Bare fordi du selv færdes i en verden af slipsedrenge og stiletter behøver du vel ikke dømme andre som klæder sig anderledes. Lidt højere til loftet, please!

Trine Bramsen forsvarer sit indlæg på Facebook med denne kommentar:

Har skrevet ugens sommer-blogindlæg om it-nørder på version2 med humoristik glimt i øjet. Kan forstå at nogle føler sig stødt over diskussionen om it-branchens image. Det skal jeg som stor it-fan være den første til at beklage. Det er på ingen måde i den ånd jeg har tilladt mig at diskutere it-nørder. Men lad os bestemt tage en god debat om, hvordan vi gør branchens image mere attraktivt. Vi har brug for flere seje it-eksperter i DK, skriver hun.