Trine Bramsen slipper for straffesag

Rigsadvokaten har i dag afgjort, at seks folketingspolitikere, heriblandt Trine Bramsen, ikke skal igennem en straffesag om utidig indblanding i retssagen mod den terrordømte Sam Mansour.

Trine Bramsen (S) blev i december politianmeldt sammen med fem andre folketingspolitikere for at have udtalt sig om den terrordømte Sam Mansours retssag, inden den var endelig afsluttet.

Sam Mansour blev i december idømt fire års fængsel for at opfordre til terror og drab på navngivne danskere på de sociale medier.

Det fik Trine Bramsen (S), Inger Støjberg (V), Pia Kjærsgaard (DF), Peter Skaarup (DF), Martin Henriksen (DF) og Karsten Lauritzen (V) til at udtale sig i medierne om, at straffen var for mild. De mente, at Sam Mansour burde fratages sit danske statsborgerskab.

En udmelding, der fik forsvarsadvokat Thorkild Høyer til at politianmelde politikerne, fordi sagen ikke var endelig afgjort, da parterne stadig kunne anke afgørelsen. Thorkild Høyer mente derfor, at politikerne forsøgte at påvirke dommerne.

Københavns Politi droppede i februar efterforskningen, men forsvarsadvokat Thorkild Høyer klagede over afgørelsen, og derfor blev sagen taget op af Rigsadvokaten. Rigsadvokaten har i dag ikke fundet grundlag for, at politikerne skal i retten.