Trine Dyrholm springer ud som instruktør

Det sydfynske familiedrama Arvingerne på DR er i gang med optagelserne til sæson tre. Den nye sæson er med fynske Trine Dyrholm som instruktør.

Skuespillere og instruktør var i dag i gang med Arvingernes 5. afsnit. Denne gang med en helt grøn instruktør, da Trine Dyrholm instruerer afsnit fem og seks i serien.

- Det er meget anderledes, at hun lige pludselig bestemmer det hele. For mig har det været en meget naturlig overgang at få Trine som instruktør. At gå fra at være hendes medspiller til, at hun er min instruktør.  Hun har en meget legende tilgang til det, og så har hun et meget skarpt øje for det, så det gør, at man føler sig meget tryg, fortæller skuespiller i DR serien Arvingerne Marie Bach Hansen 

Marie Bach Hansen
Marie Bach Hansen
Foto: Morten Albek

Det er også en ydmyg Trine Dyrholm, der har fået muligheden for at prøve kræfter med instruktørrollen.

- Det er meget udfordrende, sjovt, svært, spændende og vildt. Jeg har følelsen af, at jeg lærer noget nyt hver eneste dag. Jeg er utrolig glad for det, fortæller skuespiller og instruktør Trine Dyrholm. 

 
 
Foto: Morten Albek

- Det giver mening, at jeg bliver instruktør nu, da jeg har blandet mig meget i det her materiale i flere sæsoner nu og siddet med i manusskrivningen. Så jeg føler mig godt rustet på den side. 

Det er ikke kun Trine Dyrholm, der har kastet sig ud i dobbeltrollen som skuespiller og instruktør. Også instruktøren bag de syv af de i alt ni afsnit af serien, svenske Pernille August, har fået en rolle i serien. Hun skal spille en svensk landmand, der er nabo til "Grønnegården".

 
 
Foto: Morten Albek

- Det at være instruktør er virkelig hårdt arbejde. Det at være skuespiller er derefter helt befriende. Så jeg har nydt det rigtig meget, det er så sjovt, fortæller Pernille August.

Igen i denne sæson af Arvingerne, udspiller store dele af serien sig ved Stenstrup på Sydfyn. Her er slægtsgården "Grønnegården" endnu engang i centrum. 30 procent af optagelserne foregår på Fyn. 90 procent af manuskriptet udspiller sig på Fyn i serien. 

"Grønnegården" ved Stenstrup på Sydfyn
"Grønnegården" ved Stenstrup på Sydfyn
Foto: Morten Albek

Arvingerne får premiere på DR i 2017.