Trods anmeldelser til politiet: Fynboerne overholder retningslinjerne

Politiet får mange opkald fra bekymrede borgere, der mener, at for mange mennesker er samlet. Politiets indtryk er dog, at fynboerne overholder reglerne efter bedste evne.

Vagtchefen hos Fyns Politi fortæller til TV 2/Fyn, at politiet i disse dage modtager mange opkald fra bekymrede borgere. De ringer til politiet, fordi de mener at befinde sig et sted, hvor alt for mange mennesker er samlet.

Men Fyns Politis oplevelse er, at fynboerne forholder sig tydeligt til de udstukkede retningslinjer.

- Vores oplevelse er, at alle virkelig gør, hvad de kan for at overholde reglerne og holde afstand til hinanden, siger vagtchef Lars Thede.

Kan ikke genkende øjebliksbilledet

Efter anmodning fra Rigspolitiet har Fyns Politi ført tilsyn på flere havecentre og i byggemarkeder. Og også tilsynene har efterladt politiet med et indtryk af, at fynboerne tager retningslinjerne seriøst. Det skriver de på Twitter:

Vagtcheften fortæller desuden, at der, selvom der nogle af stederne har været mange mennesker samlet, ikke har været noget, der strider mod bestemmelserne.

- De bekymrede borgere har ringet ind til os med et øjebliksbillede, som sikkert har været rigtigt. Men vi kan bare konstatere, at vi ikke kan genkende det øjebliksbillede, når vi er kommet frem, siger Lars Thede.