Trods corona-kvaler: Thorborg-overskud på 423 millioner kroner

Det var et hårdt år for Odense Sport & Event. Til gengæld tjente Dinex og ejendomsselskabet gode penge til koncernen.

Trods en omsætningsnedgang på 166 millioner kroner og et fald i indtjeningen på 97 millioner kroner, kan den fynske erhvervsmand Niels Thorborg ikke klage over corona-året 2020.

For trods modgang i oplevelsesindustrien for Odense Sport & Event, opvejede andre forretningsben tilbagegangen.

Samlet set omsatte koncernen for 3C Group for 2,8 milliarder kroner og tjente 423 millioner kroner før skat.

-  Som mange andre har vi selvfølgelig også mærket til den pandemi, der har fyldt rigtig meget i snart halvandet år. Det er specielt gået hårdt ud over hele oplevelsesindustrien, og det har vi selvfølgelig mærket hos Odense Sport & Event. Heldigvis er Danmark godt i gang med at åbne op igen, og der er for eksempel allerede en betydelig efterspørgsel på konferencer, siger Niels Thorborg i en pressemeddelelse.

Corona-lukning

Odense Sport & Event, der omfatter OB, Hotel ODEON samt Odense Congress Center, musikbureauet Live Culture, Odense Eventyr Golf og cateringvirksomheden Smag & Smil, fik et underskud på 27 millioner kroner efter skat. 

Niels Thorborg kan til gengæld glæde sig over, at Dinex i Middelfart, der fremstiller filtre og udstødnings-løsninger til busser og lastbiler, omsatte for 1,7 milliarder kroner i 2020 og tjente 142 millioner kroner før skat.

Rekordregnskabet er grundlagt på større markedsandele, bedre lagerstyring og udvikling af grønne emissionsløsninger til tunge køretøjer i industrien og i landbruget.

- Regnskabet viser styrken i vores vidt forgrenede koncern, og som vi efter de givne omstændigheder er tilfredse med. Specielt er der grund til at glæde sig over udviklingen hos Dinex, som igen leverer et flot regnskab, ligesom vores ejendomsforretning fortsat udvikler sig positivt, siger koncernchef Niels Thorborg.

For ejendomsbenet i 3C Groups blev 2020 ligeledes et godt år, hvor man i foråret overtog de sidste ejendomme i Romerdalen og Østerlunden i Odense. Og interessen for at leje boligerne er stor og viser potentialet i det odenseanske lejemarked. Således er ejendommene i koncernen fuldt udlejet.

Leasy gik godt

3C RETAIL, der blandt andet omfatter L'EASY, D'E'R i Danmark samt THORN i Norge og Sverige fik et overskud før skat på 196 millioner kroner..

For selskaberne under 3C Media var 2020 et godt år. Både reklamebureauet Nørgaard Mikkelsen, e-handelshuset Hesehus og PR- og kommunikationsbureauet KommPress leverede overskud. 

- Vi er en vidt forgrenet koncern, vi er kommet fornuftigt igennem coronapandemien, og jeg synes, vi står rigtig godt rustet til fremtiden. Og med genåbningen af Danmark godt i gang har vi mærket et travlt første halvår af 2021, hvor aktiviteten også er vendt tilbage i de dele af koncernen, der har været hårdest ramt. Derfor er vi også optimistiske for fremtiden, og vi tror derfor på et endnu bedre resultat i 2021, siger Niels Thorborg.

Med til billedet hører, at overskuddet i 2020 var begunstiget af et salg af Odense Nonfood Center til COOP.

Skmbillede_2021-07-07_kl._13.16.49