Trods syg Viktor Axelsen: Danmark tæt på at slå Japan

En syg Viktor Axelsen kastede op, og Danmark tabte samlet 2-3 til Japan. Semifinalen var blot to bolde væk.

Årets VM for blandede hold i badminton, Sudirman Cup, har fra start været op ad bakke for Danmark, men alligevel havde holdet formået at spille sig i kvartfinalen mod Japen, hvor det blev til et tæt nederlag på 2-3.

Først blev fem spillere smidt af holdet grundet den meget omtalte småkagekonflikt inden turneringen, og nye problemer meldte sig op til fredagens kvartfinale mod Japan.

Jan Ø. Jørgensen, som skulle have spillet herresinglen, var blevet syg med maveproblemer, og så måtte Viktor Axelsen, som havde døjet med de samme problemer i tre dage op til kampen, træde til i herresinglen uden på nogen måde at være på toppen.

Axelsen kæmpede bravt og tvang kampen ud i tre sæt, hvor han midtvejs kastede op og herefter blev besejret af verdensranglistens nummer otte, Kento Momota, med 15-21, 21-17 og 9-21.

Danmark fik ellers en god start på holdkampen, da Mads Pieler Kolding og Sara Thygesen vandt mixeddoublen i tre sæt, inden Momota udlignede til 1-1.

Herresinglen var en nøglekamp, fordi Danmark i både damesingle og damedouble var voldsomt undertippet, og Line Kjærsfeldt tabte da også sin single klart.

Så var det op til den alternative herredouble med Mads Pieler Kolding og Kim Astrup, der var sat sammen efter en skade til Mads Conrad-Petersen, og de holdt Danmark i live.

I to flotte sæt mod verdensranglistens nummer seks, Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa, udlignede de til 2-2 i kampen.

Den afgørende kamp blev dermed damedoublen, hvor endnu en sammensat konstellation med Sara Thygesen og singlespilleren Line Kjærsfeldt skulle kæmpe for en, på papiret umulig, dansk semifinaleplads.

De danske piger skulle op mod verdensranglistens nummer et, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, men det lod Kjærsfeldt og Thygesen sig ikke skræmme af.

De lagde hårdt fra land, og selvom japanerne fik kontakt ved 19-19, snuppede danskerne de to sidste bolde i første sæt.

Overraskelsen, eller nærmere sensationen, lurede, men mange danske fejl gav japanerne momentum, som de udnyttede til sikker sætsejr på 21-7 i andet sæt.

Afgørende sæt blev en jævnbyrdig affære, og danskerne var med hele vejen til 19-19 - to bolde fra en sensationel sejr og dansk semifinale.

Men et par danske fejl blev afgørende, og japanerne tog sættet 21-19, og Danmark er nu færdige ved Sudirman Cup.