I det fynske folks tjeneste

Truede flere gange: Der bliver skudt en panser i dag

En 47-årig mand blev torsdag idømt ni måneders fængsel for fem tilfælde af trusler, databedrageri og for besiddelse af ulovlige knive og narko.

Den dømte var blandt andet i besiddelse af disse knive Foto: Fyns Politi

Retten i Svendborg idømte torsdag en 47-årig mand ni måneders fængsel for gentagne trusler mod blandt andet politiet. Derudover er han dømt for misbrug af dankort og besiddelse af et mindre parti heroin.

Det oplyser anklager ved Fyns Politi Rasmus Maar Hansen.

Sagen begyndte den 1. januar 2017, da manden ringede til politiet på 114 og meddelte, at "der bliver skudt en panser i dag".

Da modtageren af opkaldet spurgte ind til, hvad det var, han sagde, gentog manden, at han ville skyde en panser med et oversavet jagtgevær i begge ben.

Senere på dagen ringede manden igen og gentog truslen.

Læs også Knivstikkeri i misbrugsmiljøet: Mand snittet i armen

Den 14. juni gik det ud over en håndværker i Faaborg. Den dømte kom gåede på gaden med en indkøbspose i den ene hånd og en kniv i den anden.

Det syn fik håndværkeren til at kigge, hvilket irriterede den 47-årige. Han stillede indkøbsposen fra sig og gik hen imod håndværkeren med kniven i hånden, idet han sagde, at han skulle holde op med at glo.

Mere skete der ikke, men fem dage senere var den gal i en lejlighed i Bolbro. Den kvindelige beboer bad politiet hente den 47-årige, som var fuld.

Da betjentene kom, truede manden med at skyde dem og holdt hånden på ryggen. Det viste sig dog, at han ikke havde noget, så han blev anholdt.

Ikke desto mindre var han igen på spil den 24. juni - denne gang i Haarby, hvor han truede en kvinde med at slå hende ihjel.

Læs også Aflever skydevåben og knive - uden at blive straffet

Han er også dømt for undervejs at have fundet en tegnebog på Odense Banegård. Den indeholdt et dankort med tilhørende pinkode. Det brugte manden til at hæve i alt 2.300 kroner.

I forbindelse med sagen er manden blevet mentalundersøgt, men man fandt, at han er egnet til almindelig straf, og det blev altså ni måneders fængsel.

Han har bedt om betænkningstid med hensyn til at anke dommen.