Truet til at droppe<br> ansøgning til politiet

Odense Politis forsøg på at skaffe flere etniske minoriteter ind i korpset&nbsp;ligner en fiasko. Trods flere hvervemøder, så har Odense Politi kun ansat én elev med anden etnisk oprindelse end dansk. Politiet mener, at indvandrerne bliver truet til at holde sig væk fra politiet.

-

Odenses Politis forsøg på at skaffe flere etniske minoriteter ind i korpset ligner en fiasko. Trods flere hvervemøder, så har Odense Politi kun ansat én elev med anden etnisk oprindelse end dansk. Politiet mener, at indvandrerne bliver truet til at holde sig væk fra politiet.


På søndag afholder Odense Politi endnu et hvervemøde målrettet mod byens etniske minoriteter. For et halvt år siden mødte 22 personer op til et lignende møde, men der kom ingen ansøgninger ud af mødet.


\"Vi har flere eksempler på at indvandrere har søgt ind hos, og siden er blevet truet til at trække deres ansøgninger tilbage. Men ansøgerne ønsker ikke at stå frem,\" siger sagsbehandler Jesper Fabricius fra Odense Politis personaleafdeling.


Politiets ry og rygte er ikke lige godt i alle indvandrerkredse og i følge politiet, smitter det af på lysten til at søge ind som politibetjent.


\"Vi kan frygte at den genopblussede uro i Vollsmose vil få interessen for at blive politibetjent blandt indvandrerne til at dale yderligere,\" siger Jesper Fabricius.


I øjeblikket arbejder der ingen betjente i Odense med en anden etnisk oprindelse end dansk. I efteråret blev den første indvandrer fra Odense optaget på politiskolen, men han er stadig under uddannelse i København.


Hvervemødet findet sted på Politistationen i Odense på søndag kl. 15.