Turistbranchen vil have gigantisk H.C. Andersen park

Turisterhvervet jubler over erhvervsministerens forslag om at bygge H.C. Andersen World. Men hvis parken skal tiltrække turister, skal den være væsentlig større end andre forlystelsesparker i Danmark, mener VisitDenmark.

Erhvervsminister Ole Sohns(SF) plan om tiltrække udenlandske turister med en kæmpe H.C. Andersen forlystelsespark bliver mødt med begejstring i turistbranchen.

- Det er meget vigtigt, at den ikke kommer til at ligge i mellemklassen, men bliver en topattraktion, hvis den skal trække nye turister til. Ellers kommer den bare til at ligge og konkurrere med de parker, vi allerede kender i Danmark, og det vil ikke kunne tilføre volumen fra andre markeder, siger direktør i VisitDenmark, Flemming Bruhn, til Berlingske.

Gevinst til andre parker

Han tror, at hvis parken bliver stor nok, kan den ikke blot tiltrække flere gæster fra nærmarkederne, men også fra Kina, Japan, Indien og Rusland. Og turistchefen mener ikke at landets øvrige forlystelsesparker har noget at frygte fra en gigantisk H.C. Andersen Park.

- Tværtimod kan man sige, at når det regner på præsten, drypper det på degnen. En ny, stor park vil supplere og give mere turisme til alle de andre, siger Flemming Bruhn.

Forslaget bliver også vel modtaget af arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

- Det er en af de absolut bedste idéer, vi har hørt længe. Der er gode arbejdspladser og indtægter i projektet. Men det er helt afgørende, at det er private investorer, der løser opgaven - og ikke staten, siger direktør Christian T. Ingemann til Politiken.

Odense har for længst reserveret et stort grundareal til opførelsen af en H.C. Andersen-park.

- Vi har arealerne, vi har det autentiske miljø, hvor Andersen voksede op, så sig til, så skal vi nok være der, lyder det borgmester Anker Boye.

Her skal parken ligge i Odense

Vis H.C. Andersen Park i Odense på et større kort