Turister strømmer til Fyn

Store dele af turistbranchen på Fyn glæder sig som aldrig før. Det har været en rekordsæson. Særligt langs kysterne har man haft ekstra mange gæster i sommer. 

Sol, sol og sol

På Hotel og konferencecenter Nyborg Strand kan direktør Poul Jacobsen næsten ikke få armene ned. Alene i juli måned var der 31% flere overnattende gæster end i samme måned sidste år.

I år har der været over 9000 gæster i juli. Det har især været danske turister, der er blevet hjemme på grund af de mange solskinstimer.

- Vi har ikke oplevet noget lignende før. Det har været en forrygende forårs- og sommersæson, siger Poul Jacobsen til TV 2/FYN. 

Booket op

I første halvdel af 2006 steg antallet af overnatninger med 3% sammenlignet med sidste år. Siden har juni og ikke mindst den solrige juli trukket endnu flere turister til.

- Det er en rekordsæson. Det gælder især på overnatningsområdet - både hoteller, campingpladser og feriehusudlejning, siger Kim Folmann Jørgensen, direktør, Fyntour.

- Der har været røde lamper mange steder i sommer. Folk har simpelt hen måttet køre rundt for at finde overnatning, siger Kim Folmann Jørgensen.

Attraktioner har lidt i varmen

Mens turisterne har søgt til vandet i varmen, har de større attraktioner inde i landet lidt i varmen.

For eksempel har besøgstallene i Odense Zoo og på Egeskov slot været skuffende.