I det fynske folks tjeneste

TV 2-direktør: Praktisk at samle TV 2 i København

Det er for besværligt og dyrt, at TV 2 ligger i Odense og ikke i København. Det siger TV 2's økonomidirektør. Men det er en dårlig ide at flytte, mener lederen af journalistuddannelsen i Odense.

TV 2' økonomidirektør synes, at det er besværligt, at stationen ligger i Odense.

Dårlig ide at flytte til København

TV 2's økonomidirektør så gerne, at kravet om, at TV 2's hovedsæde skal ligge i Odense, blev fjernet.

- Det ville være mest praktisk at samle hele TV 2 i København. Det er vist vanskeligt at argumentere imod, siger Anders Kronborg, økonomidirektør på TV 2 til Fyens Stiftstidende tirsdag.

Men ikke desto mindre, så mener Troels Mylenberg, der er leder af journalistuddannelsen i Odense, at det er en dårlig ide. Han siger i dag til TV 2/FYN, at TV 2 netop har opnået den folkelige popularitet og succes ved at placere sig i provinsen, som et alternativ til DR, der har hjemme i hovedstaden.

For dyrt

Ifølge Anders Kronborg bruger stationen hvert år over 10 millioner kroner på at transportere ansatte mellem Odense og København. Ligesom meget af TV 2's udvikling lige nu sker i København. Her har de nye kanaler, Zulu og Charlie, hovedsæde.

Kravet om, at hovedsædet skal ligge i Odense står i den public servicekontrakt, som Kulturministeriet og TV 2 har indgået, og som løber til 2013.

Anders Kronborg vurderer dog, at det tidligst kan blive i 2009 at man kan ændre på placeringen af TV 2.