TV 2/FYN afviser kritik fra Enhedslisten

Enhedslisten har klaget over TV 2/FYN\'s valgdækning til TV 2\'s bestyrelse. Enhedslistens spidskandidat til amtsrådsvalget på Fyn mener, at den regionale tv-station bryder kravet om at være politisk upartisk. Det afviser TV 2/FYN\'s direktør.

-

Enhedslisten har klaget over TV 2/FYN\'s valgdækning til TV 2\'s bestyrelse. Enhedslistens spidskandidat til amtsrådsvalget på Fyn mener, at den regionale tv-station bryder kravet om at være politisk upartisk. Det afviser TV 2/FYN\'s direktør.


Henrik Nedergaard, Enhedslistens spidskandidat til Fyns Amtsråd, klager over, at ikke alle opstillede lister er repræsenteret ved den afsluttende tv-debat aftenen før amtsrådsvalget.


TV 2/FYN har inviteret de partier, der sidder i amtsrådet i øjeblikket samt Borgerlisten, der på invitationstidspunktet, blev spået til at komme ind ved valget.


Alle har fået taletid
Spidskandidaterne fra Demokratisk Fornyelse, Kristeligt Folkeparti, Dansk Samling, CD,  Enhedslisten og Otto Dittmann, der stiller op på sin egen liste, har alle været i TV 2/FYN\'s valgstudie i dagene op til valget.


\"Både klageren og Enhedslisten har været rigt repræsenteret i vores optaktsudsendelser både til Folketings-, amtsråds- og kommunalvalg\", siger TV 2/FYN\'s direktør Ove Mulvad.


\"Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at de programansvarlige på denne måde har ophøjet sig selv til at være dommere over hvad der er interessant for de fynske vælgere at stifte bekendtskab med i den centrale, afsluttende TV-debat..\", skriver Henrik Nedergaard fra Enhedslisten i sin klage.


Han bakkes op i kritikken af Henrik Madsen, der er amtsrådskandidat for Demokratisk Fornyelse.


TV 2/FYN står fast
Ove Mulvad siger, at TV 2/FYN ikke laver om på dispositionerne.


\"Det giver ikke mening at have alle spidskandidater med i den afsluttende debat på den forholdsvise korte sendetid, vi har\", siger Ove Mulvad.


Debatten sendes d. 19. november kl. 19.30-20.10.


\"Vi har valgt at invitere de partier og lister, der på planlægningstidspunktet så ud til at komme i det nye amtsråd. Det har vi vurderet ud fra meningsmålinger og sagkyndige prognoser\", forklarer Ove Mulvad. 


Snævre sendetider får skylden
Enhedslisten mener, at TV 2/FYN burde have fået tildelt så meget sendetid af TV 2/DK, at der var tid nok til, at samtlige opstillede spidskandidater kunne være med i den afsluttende tv-debat. Derfor stiler han klagen til moderstationens bestyrelse.