TV 2/FYN-journalist hædret

Journalist Sine Skott Andersen fra TV 2/FYN fik torsdag årets Werther-pris for sin dokumentarserie om selvmordstruede ældre.

Werther-prisen 2015 går til TV 2/FYN-journalisten Sine Skott Andersen for dokumentarserien 'De tabte ældre', der handler om, at ældre mennesker i Danmark er den befolkningsgruppe, der er mest selvmordstruede.

Serien består af fem tv-indslag, der blev sendt på TV2 Fyn.

Udover tv-indslagene består 'De tabte ældre' af blandt andet studieinterviews, netartikler og omtale og debat på de sociale medier.

I begrundelsen stod blandt andet:

"I serien belyser Sine Skott Andersen et overset problem i Danmark, nemlig at ældre mennesker i Danmark udgør den gruppe, som er mest selvmordstruede og har den højeste andel af selvmord. Endvidere viser hun i tv-serien, at mange ældre lider af depression og ikke behandles for årsagen til depressionen, men derimod symptombehandles med lykkepiller. Pointen med, at ældre ikke vil føle sig overflødige eller til besvær er meget vigtig."

Prisen er på 10.000 kroner og blev uddelt på Verdensdag for Selvmordsforebyggelse, World Suicide Prevention Day, torsdag,