TV 2/FYN klar med regional nyhedskanal

Lørdag den 17. januar 2015 bliver historisk i Medie-Danmark. Her præsenterer TV 2/FYN som den første af landets otte TV2-regioner landets første regionale nyhedskanal.

Nyhedskanalen går i luften ved en storstilet galla-premiere med åbent hus på tv-stationen, hvor nyhedskanalen skydes i gang med direkte nyheds-tv fra kl. 10.00-14.00.

- Nyhedskanalen TV 2/Fyn er den foreløbige kulmination på mere end to års fornyelses-arbejde, hvor TV 2/Fyn målrettet har forandret sig til en ambitiøs nyhedsstation. Vi er nærmest utålmodigt klar til at komme i gang, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/FYN.

Gennemføres trods sparerunde

Trods en sparerunde i sensommeren, hvor i alt syv stillinger blev nedlagt, har TV 2/FYN fastholdt kursen mod en nyhedskanal.

Fra og med mandag den 19. januar vil den fynske regionalstation sende nyheds-tv på alle hverdage fra kl. 14.00-20.00.

Det sker med samme ånd, samme sult og samme fortællelyst som TV 2 News. Nyhedskanalen sendes på TV 2/Fyns egen "24 timers"-kanal og streames desuden direkte på tv2fyn.dk. De velkendte nyhedsvinduer på TV 2 er medtænkt i den nye satsning.

- Vi tyvstartede faktisk i ugen op til jul, hvor vi på to ud af tre test-dage satte et gult breaking-skilt på: Først med direkte sending fra nyhedspressemøde, hvor Vattenfall-koncernen havde solgt Fynsværket. Og to dage senere, da der var bombetrussel, så Odense Banegård Center blev evakueret og togtrafikken lammet. Alt fungerede, som vi ønskede, siger direktør Esben Seerup, TV 2/FYN.

Investeringer i ny teknik

I løbet af 2014 er både journalistisk linje og teknik blevet strømlinet til den massive nyhedsdækning: Mere end 20 reportere og redaktører har i efteråret været på individuelle studiebesøg på TV 2 News, og der har været dummyproduktioner siden november.

Investeringer på op imod ni millioner kroner i ny teknik, ny software og en helt ny studieafvikling inde i redaktionen understøtter relanceringen af "24 timers"-kanalen.

- Seerne flygter ikke fra tv-nyheder, men de flytter sig til nye medieplatforme. Og i 2015 forventer de at få nyhederne før de sker, mens de sker, og lige efter at de er sket. Det behov kan vi dække nu med nyhedskanalen- og så koncentrere os om overblik og perspektiv i de velkendte nyhedsvinduer om aftenen på TV 2 kl. 19.30 eller 22.27 om aftenen, siger Esben Seerup.

Forventer op mod 1000 besøgende

Til gallapremieren lørdag forventes der forventes op imod 1000 besøgende til TV 2/FYN's åbne hus, som i øvrigt holdes i fællesskab med DR Fyn.

Allerede lørdag vil der være nyhedsopdateringer kl. hel og kl. halv, som bliver faste holdepunkter i nyhedsfladen. Hverdagene begynder fra mandag den 19. januar, hvor TV 2/FYN som den første af landets otte regionale TV 2-stationer tilbyder "TV 2 News på fynsk".