I det fynske folks tjeneste

TV 2's direktør stopper efter 11 år

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, stopper efter 11 år i spidsen for mediehuset, der har hovedsæde i Odense.

Merete Eldrup stopper som direktør for TV 2 Foto: Thomas Lekfeldt

Merete Eldrup stopper som direktør for TV 2 efter 11 år. Hun fortsætter dog på posten, indtil en ny administrerende direktør er på plads, oplyser TV 2. 

 

Læs også 22Fyn vil bringe de gode historier frem

 

Direktøren har på et bestyrelsesmøde tirsdag meddelt TV 2's bestyrelse, at hun ønsker at takke af som direktør efter 11 år i stillingen for i stedet at forfølge en bestyrelseskarriere på fuld tid.

- TV 2 er en helt unik virksomhed befolket af fantastiske mennesker, som har været en del af min hverdag i mange år. Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet, siger Merete Eldrup i en pressemeddelelse.  

- Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år, forklarer hun. 

Merete Eldrup sidder i bestyrelsen hos blandt andet banken Nykredit, analyseinstituttet Rambøll og forlaget Gyldendal.

Formand: Vi mister en dygtig direktør

Jimmy Maymann, der er bestyrelsesformand i TV 2, ser positivt på fremtiden trods direktørens farvel. 

Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet

Merete Eldrup

- I en situation som denne glædes man over, at TV 2 har et stærkt ledelsesteam og en masse dygtige medarbejdere, og vi ser derfor fortrøstningsfuldt på fremtiden, på trods af at vi mister en dygtig direktør i Merete, siger Jimmy Maymann. 

Det er uvist, hvem der overtager direktørjobbet efter Merete Eldrup. 

Økonomiske udfordringer på TV 2

Merete Eldrup er 55 år og har været administrerende direktør på TV 2 siden december 2007. TV 2 har hovedsæde på Kvægtorvet i Odense - med en lige så stor afdeling på Teglholmen i København. Merete Eldrup bor i København. 

Da Merete Eldrup kom til TV 2, havde medievirksomheden store økonomiske udfordringer.

I Merete Eldrups tid på TV 2 er udfordringerne blevet løst - blandt andet med indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen.

Derudover har TV 2-familien seks kanaler og en række digitale platforme, særligt streamingtjenesten TV 2 Play, der de seneste år - som mange andre streamingtjenester - har oplevet vækst. 

I 2017 havde TV 2 et overskud på flere end 300 millioner kroner. 

 

Fakta

• Merete Eldrup, der er 55 år og oprindeligt uddannet cand.polit., tiltrådte som administrerende direktør på TV 2 1. december 2007.

 

• Årsregnskabet for 2007 viste før skat et underskud på 213,5 millioner kroner, og en spareplan betød i april 2008 masseafskedigelse og delvist salg af TV 2 Radio.

 

• Den økonomiske krise på TV 2 nødvendiggjorde statslån og en omstruktureringsplan, mens der ikke måtte etableres nye kanaler, ligesom sendenettet, som TV 2 ejede sammen med DR, blev solgt.

 

• Der indførtes abonnementsbetaling på TV 2's hovedkanal 1. januar 2012.

 

• TV 2 Fri og TV 2 Sport gik i luften i henholdsvis 2013 og 2015. 

 

• Årsresultatet for 2017 var før finansielle poster og skat et overskud på 305 millioner kroner. 

 

• TV 2 Play, der så dagens lys som TV 2 Sputnik i 2004 og frem til relanceringen i 2012 havde i omegnen af 60.000 abonnenter, rundede i efteråret 2018 450.000 abonnenter svarende til en million brugere. 

 

• Merete Eldrup, der i 2015 blev kåret som årets kvindelige bestyrelsesmedlem ved Women’s Board Award, er bestyrelsesnæstformand i Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S og Gyldendal A/S. Hun er bestyrelsesmedlem i Rambøll Gruppen A/S, medlem af Realdanias Repræsentantskab og TechDK Kommissionen under Djøf.

 

Kilde: TV 2