I det fynske folks tjeneste

Tvillingeforskere samlet i Odense

Tvillinger er guld værd for forskere, to genetisk ens søskende giver nemlig rig mulighed for at forske i arv og miljø. Er det for eksempl generne eller omgivelserne , der bestemmer, hvor længe man lever, eller om man bliver ryger eller ej.  I denne weekend er forskere fra hele verden samlet til tvillingekongres i Odense.

-

Tvillinger er guld værd for forskere, to genetisk ens søskende giver nemlig rig mulighed for at forske i arv og miljø. Er det for eksempl generne eller omgivelserne , der bestemmer, hvor længe man lever, eller om man bliver ryger eller ej. 
I denne weekend er forskere fra hele verden samlet til tvillingekongres i Odense.

Danske forskere har blandt andet udmærket sig indenfor aldersforskning, hvert andet år besøger forskerne alle danske tvillinger over 70 år, og på den måde kan de danne sig et indtryk af, hvor forskelligt tvillinger kan ældes. Tvillingestudierne er meget nyttige, fortæller de amerikanske tvillinger og tvillingeforskere Donald og Louis Keith,  der samtidig er præsidenter for International Twin Studies.

 

-Tvillinger er levende laboratorier, og de svar forskere får ved at studere tvillinger svarer i mange tilfælde til den generelle befolkning, siger Donald og Louis Keith.