Tvivl udsætter knivsag

Retssagerne mod de fynske jagtbutikker for salg af ulovlige knive tog tirsdag en overraskende drejning, da den seneste sag blev udsat på grund af et brev fra Justitsministeriet. Det skriver fyens.dk.

Det er sagen mod Michaels Jagt- og Fiskeri i Svendborg, der blev udsat, fordi forsvareren, advokat Troels Maglegaard, fremlægge et brev fra Justitsministeriet, der på ny satte spørgsmålstegn ved tolkningen af loven om enhåndsbetjente knive.

Det, der har sendt flere fynske jagtbutikker i retten, er, at de har solgt knive, der kan åbnes med en hånd - men det er ulovligt efter en ændring i knivloven sidste år. En lov der er omdiskuteret og svær at forstå for mange.

Men i et svar fra Justitsministeriet til en borger, står der, at "det alene er knivens konstruktion, der er afgørende for, om den kan anses for at være enhåndsbetjent", skriver fyens.dk.

Det svar har altså udsat sagen. Desuden valgte sagens dommer, Gert Holst Matthiesen, at lytte til forsvarens ønske om at indkalde et ekstra ekspertvidne.