Tyske campister svigter Fyn

Antallet af tyske overnatninger på fynske campingpladser er faldet med 5,9 procent fra 2012 til 2013. Den udvikling skal nu vendes.

Det samlede antal overnatninger på de fynske campingpladser har ligget stabilt fra 2012 til 2013 med 1.168.992 overnatninger. Men det skyldes, at faldet i antallet af tyske turister opvejes af et stigende antal hollandske og norske turister.

Antallet af hollandske overnatninger på campingpladserne var i 2013 i alt 40.469 - en stigning på 3.988 overnatninger.

Antallet af norske overnatninger på campingpladserne var i 2013 i alt 21.412 - en stigning på 1.387 overnatninger.

Antallet af tyske overnatninger på campingpladserne var i 2013 i alt 92.784 - et fald på 5.790 overnatninger.

- Det har været en tendens gennem de senere år, og det er ærgerligt, at faldet antallet af i de tyske campister fortsætter. De tyske campister kommer typisk i udkanten af sæsonen, og der har været med til at skaffe smør på brødet, siger indehaver af Bøsøre Strand Feriepark Helle Ålkjær.

Den hidtil største kampagne

Det får nu Visit Denmark med støtte fra Udvikling Fyn til at sætte ind for at vinde de tyske camping-turister tilbage.

Det er den hidtil største kampagne rettet mod det tyske marked.

- Vi har nu iværksat en stor kampagne på det tyske marked. En kampagne som er blevet realiseret blandt andet med investeringer fra ni fynske campingpladser, siger chef for Destination Fyn under Udvikling Fyn Thomas Kastrup

En af de ni campingpladser er Bøsøre Strand Feriepark, og her håber Helle Ålkjær, at de allerede i denne sæson kan mærke kampagnen virker og at udviklingen vender.