Tyve besøgte tre golfklubber - og endte i zoo

To unge indbrudstyve havde travlt natten til onsdag. De aflagde fire steder besøg - tre af dem var golfklubber. Med sig fik de 260 kroner, inden de blev anholdt foran Zoologisk Have i Odense.

En 25-årig mand fra Nyborg og en 20-årig mand fra Odense havde tilsyneladende en ide om, at golfklubber er steder, hvor der er noget at stjæle. I hvert fald brød de ind i tre af slagsen i løbet af tirsdag aften og natten til onsdag.

- De begyndte i Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, hvor vi klokken 22.40 får meldingen om, at der har været indbrud. På videoovervågningen kan vi se en person, og det hjælper os til senere anholdelse, siger vagtchef Steen Møller fra Fyns Politi.

Tyvene får intet udbytte med fra golfklubben og fortsætter til Odense Eventyrgolf på Falen i Odense.

- Her finder de 260 kroner i mønter, siger vagtchefen.

Meldingen om indbrud herfra kommer klokken 00.41, og seks minutter efter er der endnu en melding fra en golfklub, der har haft ubudne gæster.

- Denne gang er det Langesø Golfklub, der har haft indbrud, men heller ikke her har tyvene fundet noget at stjæle, siger Steen Møller.

Klokken 01.20 ser en patrulje en bil holde "mistænkeligt" foran Zoologisk Have i Odense, og her finder betjentene noget tøj, man kan genkende fra overvågningsbillederne tidligere på aftenen - og et koben.

- I bilen sidder en mand og venter på sin ven. Han kommer så til lidt senere - efter at have været en tur inde i zoologisk have - muligvis også for at finde noget at tage. De bliver begge anholdt og taget med på stationen, siger Steen Møller.

De to personer er ikke kendt af politiet og bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør. Begge har erkendt de fire indbrud og er blevet sat på fri fod, indtil der senere bliver berammet et restmøde.