To ud af tre ledere forventer jobfest i dansk erhvervsliv

Lederne i Danmark inviterer til "begyndende jobfest," da de mener, at økonomien er blevet markant forbedret.

Resten af 2014 bliver særdeles positiv for dansk erhvervsliv.

Omsætning, overskud og eksport vil stige, og for første gang siden finanskrisen forventer en stor del af lederne på de danske virksomheder nu også, at der skal ansættes flere medarbejdere.

Det fremgår af en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne, baseret på svar fra 2017 ledere i den private sektor. Ifølge undersøgelsen vurderer to ud af tre ledere, 65 procent, at omsætningen vil stige i 2. halvår af 2014.

Formanden for Lederne, Svend Askær, glæder sig særligt over de positive vinde, der blæser på beskæftigelsesfronten. Han tolker undersøgelsens resultater som en invitation til en "begyndende jobfest".

- Økonomien er blevet forbedret markant i meget store dele af dansk erhvervsliv det seneste halvandet til to år.

- Det er helt naturligt og særdeles fornuftigt, at virksomhederne har sørget for først at få genoprettet økonomien oven på en lang og udmarvende krise, inden de nu kan begynde at øge antallet af medarbejdere, siger Svend Askær i en pressemeddelelse.

I en tilsvarende undersøgelse for et år siden var det kun 52 procent af lederne, som forventede et plus i omsætningen.

Når det gælder eksporten, er andelen af optimistiske ledere steget fra 44 procent til 54 procent.

De positive forventninger til bundlinjen får i store dele af erhvervslivet følgeskab af troen på, at der også skal rekrutteres nye medarbejdere.

Knap fire ud af 10 kalkulerer med et stigende antal medarbejdere i 2. halvår af 2014, og det er en markant stigning sammenlignet med 2013 og 2012. For et år siden forventede 28 procent at skulle øge antallet af medarbejdere.

Svend Askær noterer sig, at det især er faglærte og medarbejdere med en tung uddannelsesmæssig bagage, der efterspørges.

Ledernes undersøgelse er foretaget i samarbejde med analysebureauet YouGov.