Udbrændt færge nærmer sig Odense

DFDS-færgen Lisco Gloria er nu snart i mål ved Odense Fjord, hvor færgen skal inspiceres. Sejlturen er forløbet uden problemer. [url=http://www.marinetraffic.com/ais/default.aspx?zoom=10&mmsi=219262000&centerx=10.56642&centery=55.65911#]Klik her og følg Lisco Glorias rute på kort[/url]

Den udbrændte færge Lisco Gloria kan snart kaste anker i Odense Fjord, hvor småbrande på dækket skal slukkes, og færgen skal inspiceres.

Færgen, der siden branden for godt to uger siden har ligget syd for Langeland, er blevet slæbt af to slæbebåde op gennem Store Bælt i løbet af natten. Og den befinder sig fredag morgen ud for Knudshoved.

- Færgen er på vej det sidste stykke mod gabet, hvor vi regner med en ankomst omkring ti tiden. Den knap 18 timers sejltur er gået som planlagt, og vejret har ikke skabt problemer, siger Gert Jakobsen, informationschef ved DFDS Seaways.

Han oplyser, at der stadig er småbrande på særligt underdækket. Omfanget af skader er stadig ukendt, men lige så snart, at færgen bliver slæbt ind til kajen, vil brandfolk gå i gang med at slukke brandene.

- Brandene kan flamme op når som helst. Derfor vil vi gerne have den ind til kaj, så vi effektivt kan slukke ilden. Vi ved endnu ikke, om de sejler direkte ind, men det vil tage lidt tid at bringe færgen igennem det smalle stræde, siger Gert Jakobsen.

Lisco Gloria skal undersøges af de tyske myndigheder for at fastlægge de nøjagtige årsager til branden.

Følg Lisco Glorias rute på kort