Udeblivelse fra retssager skal koste

Hver dag spilder dommere, anklagere, forsvarsadvokater og vidner en masse tid, fordi tiltalte bliver væk fra deres sager, men det skal være slut nu, mener Dansk Folkeparti og Venstre.

Torsdag fremsætter Dansk Folkeparti og Venstre et lovforslag i Folketinget, som blandt andet betyder, at tiltalte, som gentagne gange bliver væk fra deres retssag, skal betale et strafgebyr, skriver Fyens Stiftstidende.

Det sker blandt andet på baggrund af en sag fra Odense.

Sagen fra Odense, som blot er én af mange danske retssager, der danner baggrund for lovforslaget, handler om en yngre mand, som femte gang skulle i retten sidste år i en sag fra 2009 om røveri af to flasker vin i Aldi i Vollsmose.

- Vi vil med lovforslaget have, at hvis en tiltalt udebliver uden lovlig grund skal mindre sager kunne gennemføres alligevel, uden at vedkommende er til stede, siger Peter Skaarup, medlem af

Folketingets retsudvalg og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Med mindre sager menes sager, hvor der højst kræves idømt seks måneders fængsel, mens det er mere vanskeligt i store sager.

En anden del i lovforslaget er, at bliver en tiltalt væk uden grund, skal der også kunne falde dom.

- Det vil lægge et vist pres på dem, som spilder mange personers tid ved at blive væk, mener Peter Skaarup.

Endelig er der forslaget om at ramme tiltalte på pengepungen.

Bliver man væk, skal man betale de omkostninger, der er forbundet med retssagen, og det kan løbe op i mange tusinde kroner.

Lovforslaget lægger op til, at det er retterne, som skal vurdere, om en tiltalt skal betale for at blive væk.

Oversigt

    Oversigt