I det fynske folks tjeneste

Udenlandske kæder rykker ind i Odense

Der er rift om at få forretning i gågaderne i Odense city. For første gang i årevis er alle forretningslokaler udlejet i både Kongensgade og Vestergade.

-


Der er igen rift om at få forretning i gågaderne i Odense

Der er rift om at få forretning i gågaderne i Odense city. For første gang i årevis er alle forretningslokaler udlejet i både Kongensgade og Vestergade. Det er især store internationale kæder, der nu viser interesse for Odense midtby.

For kort tid siden stod butikkerne tomme i Odense City. Men det er fortid nu. I dag står store forretningskæder nærmest i kø for at rykke ind i gågaderne.

Udviklingen mærkes tydeligt hos de store erhvervsmæglere: På trods af huslejestigninger på op mod 30 procent inden for få år bliver ledige lejemål revet ned fra hylderne.

- Ligenu har vi forespørgsel fra 4 store kæder, der bare venter på et ledigt lejemål, siger direktør Peter Mahony fra erhvervsudlejningsfirmaet Colliers, Hans Vestergaard.

Den store efterspørgel betyder omvendt at mange lokale specialbutikker bliver fortrængt fra gågadesystemet.

- De store kæder vil ind i city uanset huslejeniveauet, og det betyder, at de små specialbutikker må rykke ud i sidegaderne, og det er måske slet ikke en dårlig udvikling, siger citychef Johannes Lollesgaard.

Den store efterspørgsel i Odense City går ikke ud over indkøbscentrene. Både i Rosengårdcentret og i Tarup Centret er alle lejemål ligeledes udlejet.