I det fynske folks tjeneste

Udlejer ændrede forklaring efter fund af lig

Da politiet afhørte Brian Thomas Andersens udlejer, efter liget blev fundet, ændrede han forklaring.

01:02

01:25

1 af 3

- Hvis de ikke havde fundet liget, havde jeg nok aldrig sagt noget.

Sådan lød det torsdag i retten i Odense, hvor en 61-årig mand er tiltalt for drabet på den 40-årige Brian Thomas Andersen den 3. maj 2012. Han nægter sig skyldig.

Fra Andersen forsvandt, til liget blev fundet i vandet ved Siø på Sydfyn, gik der 24 dage. I den tid blev udlejeren afhørt af politiet to gange, men fortalte begge gange, at han kun havde været i lejligheden hos afdøde én gang den 3. maj for at se til en ødelagt vandlås.

Mens udlejeren kiggede på vandlåsen, blev de to uvenner og det kom til håndgemæng, hvorefter udlejeren forlod Andersen liggende stille med lukkede øjne.

- Efter de fandt liget, uddybede jeg mere og mere for politiet, forklarer den tiltalte i retten.

Det faldt ham ikke på noget tidspunkt i løbet af eftersøgningen ind at fortælle politiet, hvor liget af den afdøde var.

- Der er ingen fornuft i det, men jeg sagde ikke noget. Jeg regnede ikke med, at politiet ville opdage, at jeg havde været i lejligheden, siger han om sin beslutning.

Politiets efterforskning viste imidlertid spor af blod i Brian Thomas Andersens lejlighed og ned igennem opgangen.

Efter liget blev fundet, valgte udlejeren at gå til bekendelse om, at han havde bortskaffet liget og gjort rent i opgang og lejligheden, hvor han blandt andet har skåret en del af gulvtæppet væk.

Liget af Brian Thomas Andersen blev obduceret, men viste ingen tegn på vold eller brud. Derfor har udlejeren ikke været varetægtsfængslet, efter politiet færdiggjorde efterforskningen.

Der er ingen direkte vidner til optrinnet mellem udlejeren og Brian Thomas Andersen. Derimod skal der onsdag den 6. afhøres vidner omkring deres forhold til hinanden.

Tiltalte lægger ikke skjul på, at han var irriteret over Brian Thomas Andersen og ønskede ham smidt ud af lejligheden.

- Men han skulle ikke dø. Han skulle være flyttet, sagde udlejeren, som erkender at have bortskaffet liget, men nægter sig skyldig i drab.