I det fynske folks tjeneste

Udskældt svinefarmer skærer ned

Landets største svinefarm, Eskelund på Fyn, er klar til at skære ned i antallet af svin, men ikke så drastisk som det myndighederne kræver. Den omstridte svinefarm på Fyn, Eskelund, der er i myndighederns søgelys for at have produceret alt for mange grise, er i fuld gang med at skære ned i antallet af svin. Det oplyser svinefarmens advokat Frantz Dolberg.

-

Landets største svinefarm, Eskelund på Fyn, er klar til at skære ned i antallet af svin, men ikke så drastisk som det myndighederne kræver.

Den omstridte svinefarm på Fyn, Eskelund, der er i myndighederns søgelys for at have produceret alt for mange grise, er i fuld gang med at skære ned i antallet af svin. Det oplyser svinefarmens advokat Frantz Dolberg.

Jordbrugskommisssionen på Fyn har krævet, at Eskelund, som er Danmarks største svineproducent, reducerer bedriften til en tredjedel, men svinefarmen er umiddelbart kun villig til at reducere dyreholdet til niveauet fra 1999, hvor nye regler trådte i kraft.

Og påbudet vil blivet anket.

- Det er jo første gang reglerne bliver prøvet af på denne måde, og derfor har sagen betydning for andre end Eskelund. Andre svineproducenter kan komme i samme situation, siger Frantz Dolberg.