I det fynske folks tjeneste

Udstødningsrør er den ny indbrudsdille

Tre mænd forsøgte torsdag nat at stjæle udstødningsrør og partikelfilter på en lastbil i Harndrup. Reservedele der kan give tyveknægte en indtjening på 40.000 kroner.

Bilejere skal til at passe ektra godt på deres udstødningsrør og partikelfiltre, som kan give en god pris på det sorte marked.

Det var ejeren af grunden, hvor lastbilen stod parkeret, der opdagede tre mænd omkring lastbilen. Efter at have alarmeret politiet satte grundejeren selv efter gerningsmændene til fods.
- Vi var i kontakt med ham over mobiltelefonen, og derfor kunne vi hurtigt anholde den gerningsmand, som ejeren løb efter, siger vagthavende ved Fyns Politi til TV2/FYN.

Fyns Politi har ikke før oplevet, at tyveknægte går efter udstødningsrør og partikelfiltre.
- Det plejer at være elektronik, airbags og GPS-udstyr, men da udstødningsrør og partikelfiltre kan løbe op i 40.000 kroner på det sorte marked, er det åbenbart også populært, fortæller vagthavende.

Gerningsmanden er en 27-årig mand fra Lithauen, som nu kan se frem til en bødestraf. Det Lykkedes ikke Fyns Politi at finde frem til de to andre medskyldige.