I det fynske folks tjeneste

Udvidelse af motorvejen: Arbejde giver hastighedsnedsættelser og omkørsel

Det nye tredje spor på Den Fynske Motorvej bliver åbnet og farbart inden jul i år, forventer Vejdirektoratet.

00:32

I den nye etape går arbejdet med at forlænge de tunneler, hvor kommunevejene går under motorvejen. Video: Ole Holbech/Redigering: Josefine Lygum Kristensen

Udbygningen af Den Fynske Motorvej er allerede i fuld gang, men nu er der taget hul på næste etape. Det vil betyde flere områder med hastighedsnedsættelser og lokal omkørsel.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Læs også Følg corona-situationen: Ærø er under bekymringsgrænsen

I denne etape går arbejdet med at forlænge de tunneler, hvor kommunevejene går under motorvejen. Det drejer sig om i alt fem tunneler.

- For at minimere gener og arbejdsperioden, påbegynder vi allerede nu anden etape af udbygningen, selvom vi egentlig først havde planlagt opstart i 2021, siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet.

Han tilføjer, at der vil blive arbejdet i nødsporene på selve motorvejen.

- Det vil sige, at når man skal forbi stedet, så er der hastighedsnedsættelse på 80 kilometer i timen. Så bilisterne på motorvejen kommer til at mærke lidt til arbejdet, siger projektlederen.

Tunneler spærres - trafik omdirigeres

Desuden vil tunnelerne på skift blive afspærret. Det rammer således den lokale trafik omkring motorvejen.

- Tunnelerne vil være afspærret cirka fire måneder ad gangen - nogle dog samtidigt. Men der er heldigvis ret gode muligheder for omkørsel. Det har vi været i nær kontakt med kommunerne om, fortæller Mike Boesen.

Rasteplads lukkes

Desuden vil rastepladsen Ålsbo Nord blive lukket på et tidspunkt til foråret næste år. Rastepladsen vil ifølge Mike Boesen være lukket, indtil arbejdet er færdigt i 2022.

Til gengæld forventer han, at det nye tredje spor blive åbnet og farbart inden jul i år.

- Så vil der være tre spor på den del, som vi arbejder på nu, siger Mike Boesen og tilføjer, at der dog til næste år skal lægges slidlag på strækningen.

Ved udgangen af 2022 vil der på hele strækningen fra Odense Vest til Middelfart være tre spor.

- Det er det, vi satser på, siger Mike Boesen.

Læs også Coronakrisen skal løses digitalt: Ny hjælpepakke skal styrke fynske virksomheders it-kompetencer

Fakta

Etapen Vejdirektoratet udbygger er cirka 24 kilometer af Fynske Motorvej fra fire til seks spor mellem Nr. Aaby og Odense V. Men for at genere bilisterne mindst muligt, bliver det gjort i etaper.

 

Det bliver entreprenøren Jorton A/S, der kommer til at stå for at forlænge tunnelerne ved Gremmeløkkevej, Ejbyvej, Rørupgyden, Ålsbovej og Indslevvej.

 

Virksomheden starter med tunnelen ved Ejbyvej, som er planlagt til at gå i gang i midten af oktober. Derefter følger opstart på Gremmeløkkevej i starten af november.