I det fynske folks tjeneste

Uenighed om Bro til Als

Færgen sejler troligt mellem Als og Bøjden ved Faaborg. Men flere fynske politikere håber på en fast forbindelse mellem de to byer.

02:06

Fynske politikere stides om, hvorvidt en broforbindelse til Als bringer det tredje spor på den fynske motorvej i fare.

1 af 2

Regionsrådsmedlem Lasse Krull (K) retter derfor kritik mod Folketingsmedlem Erling Bonnesens (V) udtalelser på TV 2/Fyn i torsdags.

Her siger Bonnesen, at det vigtigste er at holde fokus på det, der allerede er i gang, nemlig det tredje spor på den vestfynske motorvej.

Men Lasse Krull kan ikke følge Erling Bonnesens argument om, at det tredje spor kommer i fare, fordi man nu snakker bro til Als.

- Nu er det jo sådan, at det tredje spor er besluttet og man går i gang lige om lidt. Så jeg har svært ved at se, hvordan de to ting skulle kunne forpurre hinanden, siger han.

Find ja-hatten frem

Og Lasse krull får støtte fra sin konservative partifælle Mai Henriksen, der gerne ser, at Erling Bonnesen finder ja-hatten frem og ser positivt på muligheden for en ny broforbindelse.

- Jeg ville ønske, han bakkede op. Resten af Christiansborg må da sidde og blive lidt forvirrede over de fynske folketingspolitikere. Mit ønske skal da være: Lad os nu stå sammen. Lad os sammen sige, at vi gerne vil se på denne forbindelse og lad os være positive omkring den.

Men for Erling Bonnesen handler det om prioritering.

- Erfaringen med de store trafikforhandlinger viser, at hvis man kommer og siger lidt af det og lidt af det, så kommer man ingen vegne. Man skal have nogle klare prioriteringer, siger Bonnesen.

Men projektet om en bro til Als påvirker ikke beslutningen om det tredje spor på den fynske motorvej, mener Lasse krull.

- Sandheden er jo, at det her harmonerer ganske fint med det tredje spor over Fyn. Broen til Als er det langsigtede perspektiv, og det tredje spor er det vi skal have her og nu, og det bakker vi fuldstændig op omkring.