I det fynske folks tjeneste

Ugen er fyldt med blæst: Torsdag bliver varmest

Hård vind til kuling præger de næste dage, og det bliver særlig vådt på fredag, advarer DMI.

01:03

1 af 2

Kraftige vindstød og hård vind til kuling er de triste prognoser for denne uge.

- I de første dage til og med torsdag kan vi se frem til en ret blæsende uge. Meget af tiden med en hård vind til kuling, siger Frank Nielsen, der er meteorolog fra DMI.

Det bliver ikke så blæsende som fredagsstormen Carl, men det bliver alligevel en uge med masser af blæst.

- Så det bliver ikke så sjovt at cykle i modvind.

Ved kysterne i Nordvestjylland og på Bornholm bliver det i dag op til hård kuling, men i løbet af eftermiddagen aftager vinden og bliver jævn til hård.

På trods af blæsten, så bliver ugens temperaturer pæne, lyder det fra DMI. Vi kan se frem til omkring 10 grader om dagen og fem grader om natten med lidt regn af og til.

- Torsdag kan tyde på at blive ugens fineste dag med hensyn til temperaturen, for vi kommer op på omkring 13 graders varme med en del sol, særligt i den sydlige og østlige del af landet.

- Det er en ekstra varmluft, der lige kortvarigt kommer. Det er lidt usikkert, men det kunne godt gå hen og gå i opfyldelse, så vi får en fin torsdag.

Men selvom det er tocifrede grader og lunt på torsdag, så er dagen alligevel præget af en kraftig vind fra sydvest, fortæller meteorologen, hvilket "vil tage lidt af fornøjelsen væk".

Frank Nielsen forklarer, at det ustadige vejr kan ligne det, man oplever i efteråret, hvor der kan opstå blæst, fordi det er varmt i de sydlige bredder og koldt nordpå.

- Kontrasterne mellem varme og kulde skærpes, siger han.

Efter den varmeste dag torsdag, så kommer der til gengæld en mere grå og våd fredag.

- Fredag ser noget fugtig ud i øjeblikket, det ser ud til at blive den vådeste dag i denne uge, måske fem til 10 millimeter regn, siger meteorologen.