I det fynske folks tjeneste

Uheld på uheld: Biler bragede sammen i fredagstrafikken

Et uheld på E20 Fynske Motorvej ved Aarup gav først på aftenen fredag længere rejsetid i retning mod Jylland. Cyklist slap med skrækken i højresvingsuheld.

Et uheld spærrede først på aftenene fredag i omkring halvanden time E20 Fynske Motorvej i retning mod Jylland. Her var to biler kørt sammen mellem afkørsel 55 Aarup og rasteplads Ålsbo Nord.

Kort før klokken 19.00 meddelte Vejdirektoratet, at motorvejen var genåbnet, men at der er kø og en forventet længere rejsetid frem til klokken 19.30.

Uheldet var det sidste af en stribe af uheld på de fynske veje. Alle nærmest klassiske uheld i den altid tætte fredags-trafik.

- Det er klart et udtryk for megen trafik, tæt kørsel og for høj hastighed, konstaterer Søren Frederiksen, vagtchef ved Fyns Politi.

Kort inden uheldet ved afkørsel 55 Aarup var tre biler kørt sammen ved afkørsel 56 Ejby i retning mod Sjælland. Og kort før klokken 15.00 - ligeledes i retning mod Sjælland - kørte fire biler sammen på grund af pludselig kødannelse.

Der skete umiddelbart kun materiel skade ved motorvejs-uheldene, oplyser Søren Frederiksen.

På Nyborgvej i Svendborg var der muligvis alkohol indblandet, da en mandlig bilist forårsagede et harmonikasammenstød. Manden kørte op bag to biler, som holdt stille før rødt lys.

Først på eftermiddagen slap en cyklist med knubs efter et højresvingsuheld. Her kørte en 51-årig kvindelig bilist på Hjejlevej i Nyborg en 48-årig mandlig cyklist ned.