Ukraine-krise presser fynboer

Konflikten mellem Rusland og Ukraine er eskaleret voldsomt og har forlængst haft konsekvenser langt ud over Rusland og Ukraines landegrænser også på Fyn.

På Fyn rammer boykotten af svinekød Lars Storm, der producerer smågrise. Han taber penge, fordi det er blevet sværere at afsætte smågrisene.

Lars Storm har en mindre fynsk svinebesætning. Hans godt 400 søer producerer 14.000 smågrise om året, men det russiske importstop af dansk svinekød går ud over hans indtjening.

Prisen pr kilo svinekød er faldet med halvanden krone, og det har stor betydning for Lars Storms pengepung.

Fødevareerhvervet er hårdest ramt af den russiske boykot. Samlet taber Danmark 3,3 milliarder på fødevareeksport, og her udgør eksporten af svin den største andel.

Lars Storm har to ansatte til at hjælpe sig med smågrisene, men ikke hvis hvis Rusland fortsat siger nej til dansk svinekød.

Jo længere handelsembargoen varer, jo mere bliver Lars Storm presset på økonomien, for alle hans kolleger i og uden for Danmark skal finde andre steder at sælge deres svin

Lars Storm er absolut ikke begejstret for den nuværende situation, men han er klar til at trække i arbejdstøjet for at stå svine-krisen igennem.

Foreløbig er der lagt op til, at handelsboykotten af fødevarer fra EU skal vare et år.