I det fynske folks tjeneste

Ulovlige nøgenbilleder: ”Vi er ligeglade, der sker ikke noget alligevel”

-Jeg er ligeglad, der sker jo alligevel ikke noget, hvis jeg bliver anmeldt, fortæller en dreng på 15 år, der selv deler ulovlige nøgenbilleder af mindreårige fynske piger

Ulovlige nøgenbilleder af fynske piger bliver delt på internettet Foto: Grafik: TV 2/FYN

TV 2/FYN satte i sidste uge fokus på, at der deles ulovlige nøgenbilleder af unge fynske piger på sociale medier og andre hjemmesider,

Piger og drenge over hele landet deler og bytter nøgenbilleder af piger både over og under 18, uden at pigerne har givet deres tilladelse.

Læs også Nøgenbilleder af unge fynske piger deles flittigt på nettet

Disse nøgenbilleder – såkaldte nudes – er hyppigt organiseret i regionalmapper som Odense-mappen, Svendborgmappen, og derudover er ”Oureefterskole-mappen” også efterspurgt på nogle af de hjemmesider, hvor mapperne deles.

Men de unge drenge og piger, der deler indholdet på nettet, gør det, fordi de synes, det er sjovt – og så er de ligeglade med konsekvenserne, da politiet alligevel ikke gør noget ved det. Det fortæller en 15 årig dreng, der har henvendt sig til TV 2/FYNs journalist på en af de mange Facebookgrupper, hvor billederne deles.  Han fortæller, at han selv har en del af materialet og kender flere, der er blevet politianmeldt for deling af billederne, der typisk indeholder billeder af mindreårige piger.

Der hersker åbenbart en fælles forståelse blandt de unge, om at selvom de bliver politianmeldt, så sker der typisk ikke noget. Det fortæller den 15 årige, der her optræder anonymt.

Læs også Bramsen: Straf for deling af nøgenbilleder skal seksdobles

Er I ikke nervøse for, at I bliver anmeldt og får en straf for at dele disse billeder?

-Svaret er nej. Man kan altid forsvare det ved at påstå, at andre havde adgang til ens telefon/computer, eller at man er blevet hacket. Hvis man bliver anmeldt, så spørger politiet, hvordan det er gået til osv. Så benægter man bare alt – og så sker der ikke mere, fortæller han.

Derudover nævner den 15 årige dreng, at han kender flere, der har oplevet noget lignende, hvis de er blevet politianmeldt.

Selv mener han ikke, at han gør noget forkert, da det er pigernes egen skyld, da nogle af dem selv har taget billederne.

-Det er kraftedeme deres egen skyld. Piger, der deler nøgenbilleder har selv ansvar for, hvor det havner henne. Hvis du bare sender billeder til højre og venstre, kommer de til at føle konsekvenserne. De kan jo ikke regne med, at det er alle, der tænker på at opretholde loven.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra politikommissær Jørgen Andersen fra Fyns Politi, men han havde ingen kommentarer. 

Læs også SSP: Krænkelser hænger fast resten af livet