Ulovligt at dele borgmesterposten

Det var ulovligt, hvis Venstres Hans Ole Hansen og den konservative Truels Schultz efter Kommunalvalget i november sidste år aftalte at dele borgmesterposten mellem sig, så den siddende borgmester Hans Ole Hansen skulle fortsætte i to år og derefter overgive borgmesterstolen til sin konservative byrådskollega. Det har Tilsynsrådet fastslået mandag.

-

Det var ulovligt, hvis Venstres Hans Ole Hansen og den konservative Truels Schultz efter Kommunalvalget i november sidste år aftalte at dele borgmesterposten mellem sig, så den siddende borgmester Hans Ole Hansen skulle fortsætte i to år og derefter overgive borgmesterstolen til sin konservative byrådskollega.
Det har Tilsynsrådet fastslået mandag.Har ingen aftale
De to implicerede politikere mener dog ikke, at der er tale om en aftale om at dele borgmesterposten.
De har blot indgået en konstituering, der sikrer Truels Schultz borgmesterposten i det tilfælde, at Hans Ole Hansen bliver nødt til at trække sig tilbage.
Det er i hvert fald meldingen nu, men de to politikere var lige efter valget meget åbne om en aftale, da Hans Ole Hansen allerede har planer om at trække sig tilbage til sin gård om et par år.


Tilsynsrådet har bedt Assens Byråd om at skaffe en erklæring fra de to involverede politikere.