Underskrifter for togstop

Mere end 2200 underskrifter for IC-togstop i Langeskov er de seneste to uger indsamlet på Facebook. En gruppe vil vise, at det ikke kun er de højtråbende, men hele midt- og Østfyn, der står sammen.

Det er Facebookgruppen 'IC-togstop i Langeskov nu', der har gennemført en online underskriftindsamling. Indsamlingen har kun foregået via Facebook-delinger og har nu nået over 2200 underskrifter.

"Facebookgruppen 'IC-togstop i Langeskov nu' ønsker med disse 2200 underskrifter for IC Stop i Langeskov at vise Trafikministeren og DSB, at det ikke kun er en lille gruppe af højtråbende Langeskovborgere, der ønsker IC-stop i Langeskov. Hele midt- og østfyn står sammen om, at en aftale er en aftale. Vi skal have det IC-stop", skriver gruppen i en pressemeddelelse

40 procent af underskrifterne kommer fra borgere i Langeskov. Odense og omegn står for omkring 15 procent af underskrifterne, mens 5 procent er fra Nyborg.

Gruppen oplyser, at en stor andel af underskrifter er fra områder, der allerede er dækket ind med IC-tog, hvilket gruppen mener, vidner om, at IC-betjening af Langeskov Station har en vis berettigelse.

Tirsdag den 19. maj tager initiativtager Morten Støchkel Bertelsen til Christiansborg og afleverer underskrifterne til transportminister Magnus Heunicke i forbindelse med det åbne samråd i Transportudvalget om Langeskov Station.