Underskud igen: Skidt år for Kerteminde-borgmesters selskaber

Luunbjerg Invest gav et underskud på 406.000 kroner sidste år. Det er dog bedre end i 2015, hvor underskuddet var på 5,8 millioner.

Trods en kraftig forbedring af indtjeningen blev også 2016 et år med underskud i Hans Luunbjergs private landbrugsselskaber. 

Kertemindes borgmester, der driver kyllingeproduktion og landbrug i selskaberne Kerteminde Biogas Aps og Diget Landbrug A/S, fik sidste år et underskud på 406.000 kroner før skat, viser det netop offentliggjorte årsregnskab for Luunbjerg Invest Aps.

Selv om Hans Luunbjerg kalder resultatet for utilfredsstillende, var det væsentlig bedre end i 2015, hvor mange forhold udviklede sig i negativ retning.

Koncernselskabet Luunbjerg Invest, der samler alle aktiviteterne, gav i 2015 et underskud på 5,8 millioner kroner.

Ligesom i 2015 er det imidlertid stadig de to datterselskaber Diget Landbrug og Kerteminde Biogas, der trækker regnskabet ned. 

Ifølge ledelsesberetningen i Kerteminde Biogas var prisen på kylllingekød presset i 2016 ligesom importstoppet til Rusland har påvirket prisen negativt.

- Produktionsmæssigt og mandskabsmæssigt er der justeret og forbedret i kyllingeproduktionen i slutningen af 2016 således, at 2017-resultatet vil blive forbedret betydeligt, hedder det i ledelsesberetningen.

Kyllingeproduktionen anvendes til produktion af biogas, der heller ikke levede op til forventningerne. Til gengæld betyder en ny miljøgodkendelse, at der fra indeværende år kan ske en økonomisk væsentlig bedre udnyttelse af biogassen.

Selskabet gav et underskud på 164.000 kroner i 2016.

I selskabet Diget Landbrug gav korn, raps og markfrø et mindre resultat på baggrund af en dårlig høst forstærket af lave priser.

- Produktionen af havefrø var det ringeste i mange år, forårsaget af en vanskelig vækstsæson med dårlige udbytter til følge, hvilket har været generelt for branchen, hedder det i regnskabet.

Frugtavlen gav derimod gode udbytter og priser. Desuden har maskinstations-opgaverne bidraget positivt i 2016 på baggrund af betydeligt mere arbejde end forudset.

På bundlinjen gav selskabet et underskud på 138.000 kroner.

I indeværende vækstsæson er dyrkningen af havefrø og græsfrø udvidet for at skabe højere indtægt pr. hektar, ligesom der er fortsat fokus på omostningerne, oplyses det i regnskabet.

Luunbjerg Invest har fortsat en pæn formue - egenkapitalen er på 10,8 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt