I det fynske folks tjeneste

Undervisningsminister ændrer ikke på vinterferie

Skolebørn har vinterferie på forskellige tidspunkter landet over. Men i et svar til Alex Ahrendtsen skriver børne- og undervisningministeren, at perioden for vinterferien ikke bliver ændret af hende.

Det er op til kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune at bestemme, hvornår skolerne skal holde vinterferie.

I København er klasselokalerne tomme i denne uge. Børnene er nemlig gået på vinterferie. Men fynske skolebørn får først vinterferie i næste uge.

Over hele landet holder skolerne vinterferie på forskellige tidspunkter, enten i uge 7 og 8, og det giver problemer for både børnefamilier og virksomheder.

LÆS OGSÅ: Ønske: Vinterferie i samme uge i hele landet.

Det har fået det fynske folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) til at spørge børne- og undervisningsminsteren om, hvorfor skolernes vinterferie ikke er i samme uge over hele landet.

- Vil ministeren tage initiativ til, at skolernes vinterferie bliver lagt i den samme uge, sådan som det gør sig gældende for efterårsferien?, spørger Alex Ahrendtsen.

Men Christine Antorini (S) vil ikke ændre perioden for skolernes vinterferie. Det er nemlig kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der bestemmer, hvor mange dage eleverne skal gå i skole, fortæller hun.

- I mange kommuner fastsætter kommunalbestyrelsen helt generelt for alle kommunens folkeskoler, hvornår eleverne holder ferie og fridage, svarer hun og fortsætter:

 I andre kommuner overlader kommunalbestyrelsen beslutningen til den enkelte skole. Der er således stor frihed, det ser jeg ingen grund til at ændre på, skriver Christine Antorini.