I det fynske folks tjeneste

Ung i krise: Ny rådgivning vil hjælpe

Rådgivningen for unge med ondt i livet, Young Connect åbner en afdeling i Odense den 1. november.

Foto: Young Connect / grafik

Young Connect, der er en del af Kfum's sociale arbejde, åbner i Odense, Vejle og Aarhus den 1. november målrettet unge i alderen fra 12 til 25 år.

Og der er god brug for det, mener Young Connect:

- Forventningerne – egne og andres – er store, føler mange unge. Og rigtig mange unge slås med problemer. Derfor tilbyder vi nu gratis hjælp til unge odenseanere, som har det svært, siger koordinator Trine Risvig fra Young Connect Rådgivningen.

Hendes udtalelse kommer på baggrund af forundersøgelser, der viser, at hver fjerde unge i den aldersgruppe har et højt stressniveau, og især kvinderne er hårdt ramt.

De døjer med forventningspres, stress, kærestesorger, ensomhed og andre problemer, som det er svært at håndtere alene.

Læs også Børn ringer: Jeg har et problem

Young Connect får til huse i Kongensgade 72 i Odense og er åben hver mandag fra klokken 16 til 18. Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Man kan bare møde op, og rådgivningen er anonym.

- Det kan være en overvindelse at søge hjælp. Men rådgivningen er anonym, og intet problem er for stort eller for lille, siger Trine Risvig.

Fem særligt uddannede frivillige sidder klar til at hjælpe.

Young Connect indgår i Kfum's sociale arbejde, der omfatter 850 ansatte og 2.150 frivillige og dermed er en af landets største sociale organisationer.