Unge piger narres til muslimsk ægteskab

Unge danske piger bliver uden at kende konsekvenserne narret til ægteskab med unge muslimske mænd. Pigerne tror, at der er tale om en slags forlovelse, mens de muslimske mænd betragter pigerne som deres koner.

-

Unge danske piger bliver uden at kende konsekvenserne narret til ægteskab med unge muslimske mænd. Pigerne tror, at der er tale om en slags forlovelse, mens de muslimske mænd betragter og behandler pigerne som deres koner.


Mindste 10 purunge danske piger er uden at kende eller kunne overskue konsekvenserne blevet gift med muslimske mænd.


Gift i lejligheder
Ægteskaberne bliver typisk indgået i lejligheder i Vollsmose, og vielsen bliver gennemført af såkaldte \"hellige mænd\". De hellige mænd er personer der har høj status i det muslimske miljø og mændene har særlig indsigt i koranen. Ægteskabet bliver overværet et par venner, der fungerer som vidner til indgåelsen af den hellige pagt.


\"Jeg har kendskab til mindst 10 danske piger, der har indgået disse ægteskaber. Pigerne opfatter ceremonien som en slags forlovelse, men for de muslimske drenge er det alvor, og de betragter pigerne som deres koner, når ægteskabet er indgået, \" fortæller lærer Mette Severin fra Humlehaveskolen.


For de muslimske drenge er det vigtigt at indgå ægteskabet med de danske piger. Dermed bliver pigerne accepteret i det muslimske miljø, og samtidig får drenge lov til at gå i seng med pigerne.


Piger på 13 år
\"Der er ofte tale om helt unge piger. Jeg har kendskab til piger helt ned til 13-14 år alderen. De risikere bagefter at blive behandlet meget dårligt af deres mænd. Jeg har hørt om gennembankning af nogen af pigerne, \" siger Mette Severin.


Juridisk har ægteskabet dog ingen gyldighed, og pigerne er på ingen måde forpligtiget af ægteskabet ifølge dansk lov. Men det ved mange af pigerne ikke, og ofte finder de sig i den urimelige behandling fra deres såkaldte ægtemænd.