I det fynske folks tjeneste

Unge prøver uddannelser

1350 unge syddanskere er gået i gang med at bestige Studenterbroen - Region Syddanmarks initiativ, hvor unge prøver videregående uddannelser i tre dage.

1350 unge syddanskere er gået i gang med at bestige Studenterbroen.

Alle afgangselever i regionen har fået tilbud om at prøve en uddannelse, og der er godt 120 forskellige forløb i hele regionen.

- Studenterbroen er et led i Region Syddanmarks indsats for at flere unge fra regionen skal gennemføre en videregående uddannelse, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Region Syddanmark støtter projektet med en million kroner.

Mange på venteliste

Der har været rift om pladserne på f.eks. jordemoderuddannelsen på CVU Vest. Og for at sikre kvaliteten af brobygningsforløbet er her kun plads til otte brobyggere. Derfor var mange på venteliste.

Andre populære studier er Statskundskab, Idræt og sundhed samt Biomedicin, biokemi og molekylær biologi, alle tre på Syddansk Universitet i Odense. Også kortere uddannelser som markedsførings-økonom og finansøkonom har stor interesse blandt de unge.

- Finder de unge ud af, at den uddannelse, de har prøvet af på Studenterbroen, slet ikke var noget alligevel, er vores mål også nået, siger Peter Præstgaard fra Studievalg Fyn, der sammen med Studievalg Sydjylland står for den administrative del af Studenterbroen.

www.studenterbroen.dk

Fakta

- Det er andet år, brobygningsprojektet kører som et samarbejde mellem regionen og de videregående uddannelser.

- Region Syddanmark dækker de unges transportomkostninger til og fra uddannelsesstederne.

- Som noget nyt i 2007 er der mulighed for at få tilskud til overnatning, hvis man bor langt fra uddannelsesstederne. På den måde er det regionens håb, at der er flere deltagere fra udkantsområderne i 2007.

- Det er muligt at deltage i cirka 120 forskellige brobygningsforløb. Stort set alle videregående uddannelser i regionen deltager i projektet.