Unge skræmt fra computer-træf

Computerbranchens razzia mod computertræf i Esbjerg for nylig har fået konsekvenser på Fyn: Langt færre end sædvanligt deltog i stort anlagt træf i Odense

Razzia mod piratkopiering holdt unge væk fra træf i Odense

Computerbranchens razzia mod computertræf i Esbjerg for nylig har fået konsekvenser på Fyn: Langt færre end sædvanligt deltog i stort anlagt træf i Odense.


Vil bremse piratkopiering
De ellers så populære computertræf for unge har fået stukket en kæp i hjulet. For at bremse piratkopiering er computer- og pladebranchen gået sammen om at foretage razziaer mod computertræf forskellige steder i landet.


Regning eller retssag
Det fik unge computerinteresserede til at holde sig væk fra et træf i Odense denne weekend. Sædvanligvis dukker 60-70 op til det tre-døgns maraton-træf, men denne gang sad kun 20 bag skærmene. Årsagen er en razzia for nylig mod et lignende træf i Esbjerg, hvor omfattende piratkopiering blev afsløret. Mange af de unge fik valget mellem at betale en regning eller imødese en retssag.


Og rygter blandt de unge om, at computer-branchens folk ville kræve adgang til alle oplysninger på computerne fik dem til at holde sig væk.


Programmer kopieres ulovligt
Computertræffene er kendt for at være et mødested, hvor programmer gratis - men ulovligt - blev kopieret. Og tilsyneladende har branchens razzia haft en præventiv virkning. Formanden for arrangørerne, CrazyNet i Odense,  Troels Steenstrup Jensen, oplyser, at foreningen ser alvorligt på problemet.


\"Vi er blevet meget opmærksomme på at forhindre kopiering og vi har gjort alt hvad vi kan for at forhindre det ved dette træf\", siger han.