Unikt filmmateriale overdraget til Stadsarkivet

Odense Stadsarkiv er blevet et stort stykke historie rigere. Tirsag overdrog filmmanden Ebbe Larsen sit og faderens livsværk til Odense.

Omkring 120 timers film med unikke optagelser af dagligdagslivet på Fyn i hele efterkrigsperioden blev tirsdag overdraget til Odense Stadsarkiv. Giveren er Ebbe Larsen, der sammen med sin far Tage Larsen filmede både virksomheder, sogne og den fynske hverdag gennem årtier.

- Det er jo som om, at jeg afleverer en del af mit liv. Materialet har været en stor del af min fars og mit liv, så det er vemodigt, siger filmmanden Ebbe Larsen.

Det historiske og unikke materiale blev overdraget til Stadsarkivet ved en stor cermoni.

- Dette er et kvantespring for den byhistoriske formidling. Vi har i forvejen mange stillfotos, men med dette materiale kan vi nu fortælle Fyns historie i levende billeder. Det er en uvurderlig skat, som vi vil få meget stor betydning for Stadsarkivet, siger arkivchef Jørgen Thomsen.

En del af materialet er tidligere blevet udgivet som DVD?ere og har dannet baggrund for flere programmer på TV 2/FYN, hvor Ebbe Larsen var direktør frem til 1997. Men indtil i dag har de mange timers film været ejet af Ebbe Larsens filmskab Orion Film.

- Det er fælles eje, fordi filmene fortæller vores allesammens historie, og det ville være forkert, hvis det ikke gik videre og blev brugt og bevaret for eftertiden, siger Ebbe Larsen.

Nogle af Ebbe Larsens gamle film kan også ses på TV Fyn, der har premiere 1. februar.