United satser på Lindegaard

Fodboldmålmanden Anders Lindegaard har fået sin kontrakt med Manchester United forlænget.

Danske Anders Lindegaards eventyr hos de engelske vicemestre fra Manchester United kan fortsætte flere år endnu.

Det står klart, efter at Manchester-klubben har valgt at underskrive en ny kontrakt med den danske keeper, som varer til udgangen af sæsonen 2015/16.

- Jeg er glad og stolt over, at manageren har vist mig den tiltro, han har til mig, ved at give mig en ny kontrakt, siger Lindegaard til Manchester Uniteds hjemmeside.

- Det er, hvad jeg har drømt om hele livet, og intet gør mig mere stolt end at bære Manchester-logoet, siger han.

Den 28-årige landsholdsmålmand kom til Manchester United i januar 2011 og debuterede kort tid efter i en FA Cup-kamp mod Southampton.

Siden da er det blevet til 13 kampe for Lindegaard. Efter en række overbevisende optrædener lykkedes det tilmed danskeren at overbevise manager Alex Ferguson om, at han burde overtage rollen som førstevalg i stedet for spanske David De Gea. Det skete i januar 2012.

Den imponerende position i en af verdens allerstørste klubber fik dog en brat afslutning, da en knæskade satte danskeren ud af spil.

- Der er ingen steder i hele verden, jeg hellere ville være end her. Konkurrencen om pladsen er hård, som den skal være i en klub som denne. Men det gør os blot bedre som individer, og endnu vigtigere, stærkere som hold, siger Lindegaard.

I optakten til den kommende sæson har Lindegaard imidlertid vist sig stærk i De Geas fravær. Den spanske keeper har været til OL med sit land.

Og de flotte takter fra Lindegaard har imponeret Ferguson, indrømmer han.

- Anders er stadig relativt ung af en målmand at være og har gjort store fremskridt, siden han kom til klubben sidste år, siger manageren til klubbens hjemmeside.

- Jeg er meget tilfreds med, at han har skrevet en ny kontrakt, og at han er kommet tilbage fra sommerpausen i god form efter en ærgerlig skade i sidste sæson, lyder det fra Ferguson.

/ritzau/