I det fynske folks tjeneste

Uopmærksomhed i trafikken koster klip over hele Fyn

Fyns Politi har sat fokus på kontrol af uopmærksomme bilister i trafikken, og det har på en uge kostet klip i kørekortet over hele Fyn.

00:26

Indsatsen mod uopmærksomme bilister støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Kør bil, når du kører bil". Video: Rådet for Sikker Trafik

Bødeblokken har i denne uge været fremme på hele Fyn, da politiet har holdt et ekstra vågent øje med uopmærksomme bilister i trafikken. Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Kør bil, når du kører bil".

- Der er 18, der har fået et klip i kørekortet, og som får en regning på 2.000 kroner, siger operativ chef for færdselsafdelingen i Fyns Politi, Preben Ingemansen. 

Læs også Spirituskørsel på Fyn: Hver femte trafikulykke med personskade er alkoholrelateret

Han fortæller, at bøderne er blevet givet over hele Fyn. 

- De er fordelt rundt i hele politikredsen. Vi har været i de fleste kommuner, og vi har også været en tur på Ærø, siger Preben Ingemansen.

Følger op på bøderne

Fynboerne er i ugens løb blevet taget i at være uopmærksomme i trafikken på flere forskellige måder. Men det er især brug af håndholdt telefon under kørsel, der er svær at få bugt med. 

- Det er derfor, man har lavet denne her nye sanktion med klip. Det har vist sig, at vi har haft utroligt svært ved dæmme op for brug af mobiltelefon i særdeleshed, men også andre ekektroniske remedier, siger Preben Ingemansen. 

Læs også Husk refleksen: Fynboerne skal være mere synlige i trafikken

Politiet følger løbende op på indsatsen og ser blandt andet på antallet af bøder, type af overtrædelser og hvor der er uddelt flest. 

- Det, vi er spændte på også fremadrettet, er, at mobilsnak nu giver klip. Om det vil ændre sig over tid, at vi ser, der bliver færre af dem. Det håber vi i hvert fald, siger Preben Ingemansen: 

- En af de aller farligste ting er uopmærksomhed.

00:53

Kørsel med håndholdt mobil koster 2.000 kroner og et klip i kørekortet.  Video: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Luk video