I det fynske folks tjeneste

Usædvanlig fynsk bilsamling kommer under hammeren

I påsken falder hammeren for odenseanske Anker Krarups samling af Renault-biler.

Anker Krarup og hans hustru fotograferet den gang samlingen begyndte at tage form.

Anker Krarups samling inden den blev kørt til Randers og Campen Auktioner.

Denne Renault Dauphine er en af 11, som Anker Krarup har sendt på auktion.

Ni styk Renault 10 er med på auktionen i Randers.

Vær'go'! Et styk VW årgang 1975 indrettet som taxi.

Et udsnit af Anker Krarups samling inden den blev kørt til Randers og Campen Auktioner.

1 af 7

Annette Kjær fra Campen Auktioner har svært ved at skjule sine forventninger. Ikke på grund af udsigten til en auktions-succes i påsken, men fordi 60 af de biler, som kommer under hammeren i Randers, er af det franske bilmærke Renault. Alle fra fynske Anker Krarups samling.

- Det er højst usædvanligt, at der dukker en samling op, hvor der er så mange af samme mærke, siger hun.

Og det er netop hovedpointen i den samling som Anker Krarup har sat på auktion. Gennem snart 50 år har han samlet på Renault-biler, og ud af de 60 er kun tre biler af et andet mærke. Men også her kan bil-entusiaster løfte øjenbrynene. Det er nemlig tre folkevognsrugbrød fra 70'erne. Den ene er endda fuldt udstyret som taxa, komplet med taxi-skilt på taget.

Fredag den 13.

Om det kommer til at gå godt for Anker Krarup palmesøndag, kan overtroiske personer måske give et bud på. Anker Kraup købte nemlig sin første Renault fredag den 13. december 1968. Måske ikke det bedste udgangspunkt.

 

Anker Krarup og hans hustru fotograferet den gang samlingen begyndte at tage form.

 

- Jeg interesserede mig slet ikke for biler dengang. Jeg begyndte med at kigge på en VW noget tid forinden. Og jeg havde faktisk slet ikke kørekort. Men folkevognen blev solgt inden jeg tog beslutningen, og så blev det en Renault 4CV, fortæller Anker Krarup.

Hammeren falder

Bilerne er afhentet, kørt til auktionerne i Randers og lagt på nettet, hvor budene allerede er begyndt at tikke ind. Men det er først palmesøndag Anker Krarup for alvor skal give slip på sin samling. Det er nemlig her hammeren falder.

Anker stopper ikke her

Men selvom Anker Krarup er blevet 68 år, så stopper hans liv med motorkøretjer og mærket Renault ikke. Han samler videre og arbejder fortsat i sin engrosvirksomhed. Her han de seneste 25 år har handlet med reservedele og tilbehør, primært til biler.

 

Sager med sjæl

I Randers tæller Annette Kjær ned til palmesøndag. For selvom Anker Krarups biler mest af alt har brug for en kærlig hånd og er puttet ind i kategorien "ladefund", så er det ikke skrot, der skal sælges.

- "Ladefund" er lidt som "glemte sager" som er gemt lidt af vejen. Og ofte er det sager med sjæl. Og Anker Krarup sælger sin samling, mens han selv kan fortælle historien. Det gør denne auktion lidt anderledes, siger Annette Kjær.