Usikkerhed omkring togdriften på Fyn

Sporarbejdet på Fyn er ramt af nye forsinkelser. DSB er ked af, at kunderne bliver forsinket.

Der har torsdag været problemer med togdriften på Fyn efter nye signalfejl. Fejlen skulle være rettet, men der er usikkerhed omkring, hvornår togdriften er tilbage til normalt niveau.

Prognosen fra Banedanmark, som udfører sporarbejdet, lød egentlig på, at togene skulle køre normalt klokken 12. Siden har Banedanmark oplyst, at der går yderligere et par timer, før man kører efter planen igen.

Hos DSB er man godt træt af, at man må skuffe kunderne med forsinkede toge. Det siger informationschef Tony Bispeskov.

- Det er ikke godt nok. Vi håber, at Banedanmark så hurtigt som muligt får styr på situationen på Vestfyn, så vi kan vende tilbage til den oprindelige køreplan, som vi skulle bruge under sporarbejdet, siger han.

Sporarbejdet begyndte i fredags, og siden har togdriften været ramt af mange forsinkelser.

- Der har været 21 større hændelser, som Banedanmark har ansvaret for. Hændelserne har betydet, at mange tusinde kunder bliver forsinket, og det skal vi beklage, siger Tony Bispeskov.

Informationschefen forstår godt, hvis togpassagerne er trætte af forsinkelserne.

- Det er klart, at folk er frustrerede. Det er en stor gene, når man ikke kan regne med at være fremme til tiden. Normalt ligger sporarbejdet om natten eller i ferien, hvor det ikke genererer så mange, men denne gang rammer problemer lige ned i myldretrafikken.

- Det er ærgerligt, og vi håber ikke, at der sker yderligere hændelser torsdag. Det vil betyde, at vi forhåbentligt kan få folk hjem fra skole og job uden forsinkelser, siger Tony Bispeskov.