Uskarp Axelsen taber i første runde i Indonesien

Viktor Axelsen fik blot en enkelt kamp ved Indonesia Open, da han blev slået i første runde af Hu Yun.

I sidste uge storspillede den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen i Australian Open, hvor han i finalen led et knebent nederlag til den kinesiske verdensetter, Chen Long.

Men Axelsen kunne ikke følge op på præstationen, da der onsdag blev taget hul på første runde ved Indonesia Open i Jakarta.

Efter en uskarp indsats måtte Axelsen, der er nummer ni på verdensranglisten, forlade turneringen efter et relativt klart nederlag til Hu Yun fra Hongkong på 13-21 og 16-21. Yun er nummer 11 på verdensranglisten.

Danskeren var ellers godt med i første sæt til 12-12, men herefter gik han helt i stå, og Hu Yun tog sættet ved at snuppe syv point på stribe, da han gik fra 14-13 til 21-13.

Andet sæt blev næsten en kopi. Axelsen var med til 12-12, inden Hu Yun trak fra med fem point på stribe, og det hul fik Axelsen aldrig lukket igen.

En af de andre store favoritter, andenseedede Lin Dan fra Kina, måtte også lade livet i første runde, da han i tre sæt tabte til indoneseren Tommy Sugiarto.

Mixeddoublen med Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding vandt sin førsterundekamp i tre sæt, mens flere andre danskere er i aktion senere onsdag.