I det fynske folks tjeneste

Utaka forsvarer sig: Jeg er ikke problemet

Peter Utaka har fået hård kritik efter tre OB-nederlag i træk, men OB har andre problemer, mener Utaka selv.

OB har haft en forfærdelig uge, hvor det er blevet til to nederlag i Superligaen og et pinligt pokalexit til Fredericia.

En del kritik er efterfølgende blevet rettet mod angriberen Peter Utaka, og holdkammeraten Eric Djemba-Djemba har beskyldt Utaka for ikke at vise nok attitude på banen.

Men Peter Utaka er uenig i kritikken, selvom han erkender, at der er problemer i OB.

- OB's problem er ikke mig. OB's problem er ikke andre enkeltspillere. Men der er problemer, siger Peter Utaka til bold.dk.

- Der er flere problemer på holdet, som jeg ikke vil sige så meget om. Jeg vil kun snakke om mig selv. Nu skal vi arbejde med problemerne på en positiv måde. Vi skal se fremad og ikke hænge os i fortiden. Det handler om at komme videre nu, siger han.

Han blev i sæsonen 2009/2010 topscorer i Superligaen, og Utaka synes ikke, at det er rart at blive udpeget som syndebuk i den nuværende situation, hvor OB's vicemestre er langt fra superligatoppen.

- Det er absolut ikke rart. Nogle folk glemmer hurtigt, synes jeg. Jeg har været en af holdets bedste i flere år og har altid gjort mit bedste for at udføre mit primære job; at score mål.

- Men okay, fansene har altid ret, og mine skuldre er brede nok til at bære det, siger Utaka.

Nigerianeren understreger, at han altid yder sit maksimale for sin fynske klub, og han er fortørnet over at blive skudt andet i skoene.

- Jeg er OB-spiller og gør mit allerbedste for OB. At beskylde mig for andet er det samme som at sige, at jeg er uprofessionel. Og det passer ikke. Jeg vil ikke acceptere, hvis nogen siger det, for det passer ikke, siger Peter Utaka.

OB og Peter Utaka spiller sin næste kamp på torsdag mod engelske Fulham i Europa League, hvor fynboerne i den første gruppekamp ude mod Wisla Krakow vandt 3-1 med Peter Utaka som den ene af målscorerne.