Utilfredshed med ny kvindeafdeling

Alle de kvindelige indsatte i Statsfængslet i Ringe er blevet samlet i én særlig afdeling. Det er sket efter et pålæg fra justitsministeren. Både de indsatte og de ansatte forudser problemer med den nye ordning.

Ringes kvindelige fanger samlet i én afdeling

Efter et pålæg fra justitsministeren er alle de kvindelige indsatte i Ringe Statsfængsel blevet samlet i én særlig afdeling. Både de indsatte og de ansatte forudser problemer med den nye ordning.

Efter 25 år med afdelinger for både mænd og kvinder er Statsfængslet blevet pålagt at oprette en særlig afdeling for kvinder. I dag er mænd og kvinder kun sammen på kontraktafdelingen og på det beskyttede afsnit.

"Det er et brud med den tradition, der har været i fængslet siden oprettelsen for 25 år siden", siger fængselsinspektør Bodil Philip.

Fængselsinspektøren vil dog ikke officielt tage stilling til, om det er en god eller dårlig ordning.

"Det er et pålæg fra Justitsminister Frank Jensen(S) efter anklagerne om sexovergreb på de kvindelige ansatte. Når ministeren træffer en sådan afgørelse, er det ikke op til mig at afgøre om det er en god ide", siger inspektøren.

Men både de ansatte og især de indsatte er stærk fortørnede over, at kvinder og mænd ikke længere kan bo sammen i statsfængslet.

"Det er blandt andet gået ud over et ægtepar, som ikke længere kan bo på samme afdeling. Og da der kun er én afdeling for kvinder, er meget forskellige kvinder tvunget til at bo sammen, og det kan give problemer", forudser Bodil Philip.

De to køn har dog stadig mulighed for at være sammen på arbejdet og i fritiden.